Fine China - Groene Thee

Fine China is een nauwkeurig geselecteerde fijne Chinese thee uit de provincie Zhejiang. Deze thee dient als basis voor onze thee. Deze thee is behandeld, het is gezuiverd, waarna het een Chakai thee is geworden. Het is een heerlijke toegankelijke groene thee met een licht rokerige smaak. Onze thee is gezuiverd, alleen de pure theedeeltjes zijn bewaard gebleven om zo een verfijnde theedrinkervaring te garanderen met een hele rij aan gezondheidsvoordelen. 

Picture by: Quang Nguyen Vinh

Camellia Sinensis

 

Groene thee is thee gemaakt van de bladeren van de theeplant, de Camellia sinensis, die minimale oxidatie heeft ondergaan tijdens de productie. Groene thee is populair in China, Japan, Afghanistan en in het westen van Pakistan en is recentelijk populairder in het Westen geworden, waar traditioneel zwarte thee (thee gemaakt van zwaarder geoxideerde bladeren dan witte, groene, en oolong variëteiten) wordt gedronken. Hoewel soms anders wordt beweerd is het zwart worden van de theebladeren geen fermentatieproces maar een oxidatieproces.

 

Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant onmiddellijk na de oogst te behandelen met stoom. Daardoor worden de enzymen geïnactiveerd die oxidatie van de polyfenolen veroorzaken (met name het enzym fenoloxidase), waardoor de hoeveelheid polyfenolen intact blijft. Daardoor blijft ook de kleur van de blaadjes groen. Vervolgens worden de bladeren mechanisch gerold en geplet en bij een lage temperatuur gedroogd.

 

 

Droogrekken thee, Foto: Barbara Vos